top of page

Fiskekajakk


Endelig var den her, eller var den det?

Forrige fredag solgte jeg min Ally 16.5, kano, og reiste sporenstreks til Westsystem i Oslo for å se på fiskekajakk. Ally kano er en fin farkost, men den passet ikke til mitt bruk, og fiskekajakk er noe som har stått høyt på ønskelisten i lengre tid.

Hos westsystem var det mange farkoster i mange farger, størrelser og til forskjellige bruksområder. For en som er interessert i friluftsutstyr, blir det som å sette foten inn i en godtebutikk for voksne.

Jeg hadde nok ikke hatt problemer med å bruke en dag eller to inne i den butikken.

I forkant av Osloturen, hadde jeg selvfølgelig brukt mine timer rundt omkring på Google og YouTube for å finne den ultimate fiskekajakken.

Valget stod mellom "Ocean Kayak Trident 13" eller "Old Town Predator". Valget helte nok mot Predator, da denne er bygget så stabil at man kan stå og fiske i den, men som alt annet, det er noe med det å se, kjenne og prøve produktet, før man bestemmer seg.

Etter å ha satt baken ned i en Trident 13, var mitt valg enkelt. Den er slank, elegant og har alt jeg trenger. Mest sannsynelig er den også en drøm å padle. Predator virket mer som en "traktor", men for all del, helt sikkert en super fiskefarkost.

Så var det fargevalget. I butikken hadde de en orange camoversjon, men dette ble litt for mye Florida etter min smak. Camo i grønn, svart og brun måtte bli min bestilling.

Etter nøyaktig en ukes venting, lå båten på gårdsplassen og jeg kjente et snev av sommerfugler og lykke i magen. Dette skulle bli en helg med, se, ta på, kjenne, rigge, padle og kanskje til og med fiske. Men....

Det første som møter blikket i det jeg pakker den opp, er feil farge. Westsystem har sendt meg en camoversjon i hvit. Vanligvis ville dette ha resultert i klump i magen med en påfølgende ny retur og et par ukers ventetid, men denne gangen ble jeg nesten litt glad for feilen. Hvit, svart og gråbeige camo er en utrolig fin kombinasjon, i mine øyne, og jeg velger helt klart å beholde den.

Men, det er nok et "men"...Etter å ha pakket den helt ut, åpnet alle luker og gått over hele båten, så er nederlaget et faktum. Westsystem har sendt meg en ny bil uten hjul! Kajakken mangler lensepluggene. Hele 6 stk. Det betyr at det er seks åpne hull rett til sjøs. Er det mulig? Nei, det skal jo ikke være det, men her sitter jeg!

Westsystem er kontaktet, og har beklaget både fargetabben og manglende lenseplugger, men en unnskyldning er i beste fall en mager trøst for en som må vente en liten uke til før herligheten kan settes på vannet... Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves:)


bottom of page