top of page

Litt om Packrafting

‘Packrafting’ er å kunne gjøre de samme tingene med en liten båt som med en stor båt. Med liten båt, mener jeg en oppblåsbar lettvekter på mellom 2-7 kg.

Du skal kunne krysse elver, vann, innsjøer og fjorder, eller padle nedover bekker, åer og strie elver. En packraft kommer til sin rett når turen krever lett utstyr. Den er så kompakt og lett at den får plass i tursekken, men er likevel en fullverdig og funksjonell farkost.

At en packraft er lett, betyr ikke at den ikke er robust. Dette er farkoster som er laget av forsterket vinyl/PVC og kan overhodet ikke sammenlignes med en billig oppblåsbar badebåt. Nei, en packraft fra de mest kjente leverandørene, er ‘white water klasse I-III’ båter, så disse tåler en trøkk. Men, man vil aldri komme bort fra at vekt og styrke henger sammen. Dette må man ta med i betraktnigen ved valg av packraft. En tyngre båt fra de kjente leverandørene vil være mer robust enn en lettere utgave.

Et annet viktig sikkerhetselement, er om packraften har uavhengige luftkamre (pongtonger). Det vil si at man ikke mister hele flåten om man skulle være uheldig å punktere den ene siden. Dette kan ha stor betydning for din sikkerhet, hvis du skal krysse større vann eller elver.

En Packraft skal lett kunne fraktes i sekken, på sykkelen, i bilen, på motorsykkelen eller i flyet. En Packraft kan være et leketøy på badestanden eller et heftig verktøy for den barskeste eventyrer. Den kan brukes til å nå utilgjengelige områder for jakt, fiske og friluftsliv, eller som ei jolle til den større båten. Noen bruker den også som en henger etter kajakken. Uansett bruk, disse er ekstremt gøy å padle.

For meg personlig, så ble min Ally kano litt overflødig da jeg mottok min første packraft. Packraften kan jeg, sammen med en 4-delt padleåre, ta med meg overalt. Skal jeg forflytte meg mellom vann og elver, ja, så er det bare å tømme ut luften, pakke den i sekken og rusle av sted. Dette gir helt unike muligheter i et aktivt friluftsliv.

Packrafting vil jeg anbefale på det varmeste!

www.packraft.no

www.packrafting.com

#packraft

bottom of page