top of page

Rapala wobbler

Her er min favoritt Rapala for fiske etter ørret i ås og fjellvann. Jeg, som alle andre, bytter ofte godbiten i enden av snøret når fisken uteblir, men jeg faller som regel alltid tilbake til denne ørretversjonen.

Hvilken imitasjon som er best, vil sikkert variere mellom de forskjellige fjell og dalområdene i Norges langstrakte land, men her i Valdres og Jotunheimen, så har denne vist seg å være mest effektiv for min del.

Når jeg fisker fra kano eller båt, så bruker jeg flytewobbler, slik unngår jeg at den synker til bunns og setter seg fast hvis jeg stopper opp. Jeg lar wobbleren henge 30-40 meter bak båten.

Bruk Rapala knuten eller tilsvarende, slik at wobbleren får gå så fritt som mulig. Viktig å være nøye med knuten, spesielt hvis du bruker multifilament-line som har en tendens til å gli opp igjen.

#fiske

bottom of page