top of page

Soto Muka. En revolusjonerende bensinbrenner!

SPESIFIKASJONER

Effekt: 4650 W

Drivstoff: Blyfri eller renset bensin (miljøbensin).

Brenntid: Brenner i ca. 56 min. på maks effekt ved bruk av 480ml blyfri bensin.

Vekt: 164g uten pumpe, 327g med pumpe.

Dimensjoner når i bruk (kun brenneren): 13.5 x 13.5 x 8cm.

Dimensjoner i pakket tilstand (kun brenner): 8 x 6.5 x 8cm.

Den har en myk og bevegelig drivstoffslange på hele 32cm.

Vi har testet

Muka er en moderne bensinbrenner. Ved hjelp av en sofistikert regulator som blander bensin med luft under høyt trykk, er det ikke behov for forvarming.

Ja, Muka trenger noen ekstra pump for å komme opp i driftstrykk, men til gjengjeld så slipper du forvarming og nedsoting av brennerhodet.

Pumpen har en indikator med en rød strek som viser når driftstrykk er oppnådd.

Deretter er det bare å vri regulatoren til 'START' og antenne bensindampen. Den vil brenne med en høy flamme i ca 10 sekunder før den går over i blått, regulatoren vris så til 'RUN'.

Når du skal slukke brenneren, vrir du regulatoren først til 'AIR' og så til 'STOP'. Slangen blåses helt ren for bensin, og bensinrester ved demontering er derfor ikke et tema hos Muka.

Muka benytter brenselflasker med ekstra stor åpning. Dette gjør det enklere å fylle, men betyr også at du ikke kan benytte konvensjonelle flasker fra MSR, Optimus eller Primus.

Etter gjentatte vellykkede start og stopp, er jeg sikker på at Muka kommer til å bli en fast turkamerat utover sommeren. Hvis driftssikkerheten viser seg å være bra, vil den også bli et førstevalg til vinteren.

#multifuel

bottom of page